Sagild & Rowedder

Ny Nordisk Bossa Nova – Debut Vinyl-Album ude ultimo 2021

Videos: Work In Progress

”Sagild & Rowedder”

Cecilie Rowedder 29 år, vokalist.

Kim Sagild 69 år, guitarist, producer, komponist.

Ny Nordisk Bossa Nova

Med inspiration fra den tidlige Bossa Novas både enkle og komplekse kompositoriske udtryk og puritanske produktionsform, har Cecilie Rowedder og undertegnet siden sommeren 2020 arbejdet på og forberedt indspilningen af en række originale titler skrevet af undertegnet.

Interessen for og glæden ved, at undersøge det dynamiske felt mellem den latinske musik og tekstkultur, dansen, udendørslivet, temperamentet og det katolske på den ene side, modsat det mere nordisk kølige, måske introverte, disciplinerede, protestantiske, på den anden; og så allervigtigst, fællesnævneren – det melankolske; Det har været driveren i det vi måske lidt dristigt kunne kalde ”Ny Nordisk Bossa Nova”.

Engelsk (er selv halvt amerikansk) er vores valgte sprog til teksterne, som i overskrift kunne sammenfattes med ”Faith, Hope, Love and Doubt”. Eller ”Sorrow, Joy and More”. Udover den kunstneriske er også forskellen, i køn, alder og erfaring, inspiration for os i defineringen af projektets karakter og profil.

Efter et langt liv som producer/sideman, arrangør, komponist og aktiv musiker har jeg i stigende grad søgt mod det enkle udtryk. Det finder jeg i Bossa Novaen.

Debut Vinyl-Album ude ultimo 2021